Nectar Pedro Ximénez

Heerlijke zoete sherry!
Jan Cees Griffioen
Perfecte afsluiter van een rijke maaltijd, combineert uitstekend met blauwe kaas of vol zoete dessert. Een krachtige en volle zoete sherry met de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen.
Geschreven door Jan Cees Griffioen, Wijnexpert

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 11,94 Incl. BTW: 14,45

U spaart 29 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1920
Wijnkaartnaam Nectar Pedro Ximénez
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Druif Pedro Ximénez
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Smaakt heerlijk bij zoete desserts, vanille ijs en pure chocolade.
Sluiting kurk
Smaak Zoet
Alcohol 15%

Nectar Pedro Ximénez

Pedro Ximénez wordt verkregen uit overrijpe druiven met dezelfde naam, die zongedroogd worden zodat ze hun exceptionele hoge concentratie aan restsuikers behouden. De rijping in het criadera systeem en de rijke Pedro Ximénez druif maken Nectar tot een krachtig en volle zoete sherry met de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen.

Awards

  • International Weinpreis Mundus Vini 2015, Silver
  • Bacchus Gold, 2013
  • Decanter Silver, 2016
  • International Wine Challenge, Commended 2016

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass