Paul Jaboulet Aîné Gigondas Pierre Aiguille

Een kruidige Franse blend
Jan Cees Griffioen
Gigondas is een van de beste appellations in de Rhone, staat vaak in de schaduw van Chateauneuf, maar doet er zeker niet onder. Dit is een voorbeeld van een heerlijke volle Grenache-Syrah blend, gerijpt en heerlijk bij stoofgerechten of wild.
Geschreven door Jan Cees Griffioen, Wijnexpert

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 19,38 Incl. BTW: 23,45

U spaart 47 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8205
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Pierre Aiguille
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2014
Druif Grenache, Mourvedre, Syrah / Shiraz
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Lekker bij Mediterrane gerechten en ook een mooie begeleider van rood vlees, lam en pittige kazen.
Sluiting kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14,5%

Paul Jaboulet Aîné Gigondas Pierre Aiguille

Helderrode kleur. Zeer aromatische, goed gebalanceerde, krachtige en ook elegante wijn waarin het rode fruit, kruiden en specerijen goed samen gaan. De krachtige geur en smaak geven een prachtige reflectie van de geuren en de zon van het zuiden van Frankrijk.

Awards

  • The Wine Advocate - 88 punten

Over Jaboulet

Jaboulet heeft eigen wijngaarden in de Noord-Rhône op de beroemde Hermitageheuvel, in Crozes-Hermitage, Cornas en Saint-Peray. Maar ook in Zuid-Rhône hebben zij wijngaarden in onder meer Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueras. Tevens wordt al generaties lang samengewerkt met wijnbouwers in alle belangrijke appellations van de Rhônestreek.

Ontdek Paul Jaboulet